Ga naar Content
Gooi

Cafésoap krijgt vervolg: "Bij mooi weer moeten terrassen eerder open kunnen"

12 maart 2019, 13.09 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

Dat Brasserie Stokjes en Lepel in Bussum twee weken geleden vanwege regelgeving gedwongen werd het terras - ondanks het mooie weer - weer dicht te gooien, heeft burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren aan het denken gezet. "De ambtenaren hebben correct gehandeld", stelt hij, "want er lag een handhavingsverzoek. Maar wat mij betreft gaan we het mogelijk maken om terrassen al vanaf februari en maart te openen."

Dat zegt hij in een gesprek met Gooi TV. Het was zonnig weer en de brasserie had aan de overkant van de Nassaustraat alvast een tafeltje en stoelen buiten gezet. Mensen hadden daarover geklaagd en enkele buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) sommeerden het café daarop om de spullen gelijk weer binnen te zetten.

Lees ook: Boa's verbieden Bussums café om nu al zonneterras open te zetten

Dit ging er bij veel mensen niet in. "Mierenneukers", schreef iemand op de Facebookpagina van NH Gooi. Een ander vraagt zich hardop af: "Hoe maak je je belachelijk en gehaat?" Sommigen zijn feller in het uiten van hun meningen. Zo zegt een derde persoon: "Klachten van wie? En daar werken deze pannenkoeken (boa's, red.) aan mee?"

Horecabeleid onder de loep
De burgemeester stelt dat de boa's volgens de regels hebben gehandeld, maar desondanks vindt ook hij dat de terrassen wel eerder open zouden mogen. "We gaan het horecabeleid nog eens onder de loep nemen en dan komt ook het terrassenvraagstuk aan de orde. Wat mij betreft gaan we het mogelijk maken om terrassen al vanaf februari en maart te openen." Er zal eerst met betrokkenen worden gesproken, voor het in de raad ter sprake komt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!