Start van hoofdcontent

LUTJEBROEK

nl

Net als vorige week meerdere kinderen onwel bij basisschool in Lutjebroek

12 maart 2019, 11.26 uur · Aangepast 12 maart 2019, 14.13 uur · Foto: Maarten Groeneweg / NH Nieuws

In een gymzaal van de basisschool Baskuul aan Horn in Lutjebroek zijn meerdere kinderen onwel geworden. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk. Het is de tweede keer in korte tijd dat dit gebeurt, bij dezelfde klas nota bene.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zei dat er meerdere kinderen onwel zijn geworden. Deze kinderen zijn apart genomen en zij werden onderzocht. Hun klachten nemen af. Bij de andere klassen ging de les gewoon door. De Veiligheidsregio heeft inmiddels laten weten dat het goed gaat met de kinderen en dat ze niet naar het ziekenhuis hoeven.

In de school wordt onderzoek gedaan in de gymzaal en in het klaslokaal van de desbetreffende klas naar de oorzaak. Lucht- en watermonsters worden direct overgebracht naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Tweede keer
Vorige week donderdag zijn er achttien kinderen onwel geworden in dezelfde gymzaal. Ze werden duizelig, kregen hoofdpijn, trokken wit weg en moesten overgeven. Toevallig is dat het om dezelfde klas gaat. De brandweer heeft vrijdagochtend gemeten of er verhoogde concentratie koolmonoxide in de gymzaal is, maar dit was toen niet het geval.