Ga naar Content

Gemeente Enkhuizen plaatst toch verkiezingsborden: "Eindelijk posters plakken"

Politieke partijen in Enkhuizen kunnen aan de slag met het plakken van hun verkiezingsposters. Even leek het erop dat er geen verkiezingsborden zouden komen, maar op de valreep heeft de gemeente besloten ze toch te plaatsen.

Op 8 plekken zijn de grote houten borden neergezet tot grote vreugde van SP-statenlid Wim Hoogervorst. "Nu kunnen we eindelijk gaan plakken."

Lees ook: Peiling Maurice de Hond: GroenLinks, VVD en FVD in strijd om Noord-Holland

Het college van Enkhuizen zag niets in de houten borden langs de kant van de weg. Er zijn genoeg andere manieren voor politieke partijen om zichtbaar te zijn in verkiezingstijd. Dit besluit was niet voorgelegd aan de gemeenteraad en daar waren een aantal partijen over gevallen. 

Het leidde er ook toe dat er een verkiezingsposter van de VVD over een aanplakbiljet van het Zuiderzeepop muziekfestival werd geplakt. Dat viel niet in goede aarde bij de organisatie van het evenement.

Slimme zet
De beslissing van de gemeente om ruim een week voor de Provinciale Statenverkiezingen, alsnog verkiezingsborden neer te zetten vindt Hoogervorst in ieder geval een slimme zet. "Ik denk toch dat als mensen dit zien, ze zullen denken om wel naar de stembus te gaan."

Woensdag 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. Lees hier meer over de verkiezingen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!