Amsterdam

Amsterdamse Ritania scheert hoofd kaal op podium en wint Miss Black Hair 2019

11 maart 2019, 19.17 uur · Aangepast 11 maart 2019, 19.42 uur

NH Nieuws

AMSTERDAM - "Het haar is je kroon en dat draag je met trots." Dat is de boodschap wat de Missen van de Miss Black Hair verkiezing willen uitdragen. Ritania Wirht werd afgelopen zondag Miss Black Hair van 2019 na een bijzondere statement: de Amsterdamse schoor tijdens de wedstrijd haar 'trots' af om te laten zien dat ze ook zonder haar mooi is.

De verkiezing is meer dan alleen een schoonheidswedstrijd. Organisator Ashaki Leito wil met Miss Black Hair laten zien dat donkere vrouwen ook aan het schoonheidsideaal voldoen. Naast het uiterlijk wil zij stilstaan bij hoe krachtig, talentvol en inhoudelijk de Missen zijn.  

Lees ook: De multiculturele poppen van Amsterdamse Coloured Goodies zijn een wereldwijde hit

De deelnemsters lieten tijdens vier rondes zien wat zij in huis hadden. Miss Ritania wist het publiek en de jury te verrassen door haar haar er af te scheren tijdens een spoken-word voordracht. Volgens de jury greep Miss Ritania vanaf de eerste ronde al hun aandacht en heeft dit nooit losgelaten. Tijdens de ontknoping werd zij uitgeroepen tot Miss Black Hair 2019.

Sisterhood
Voor de deelnemers aan de verkiezing is er geen onderlinge concurrentiestrijd. Ze hebben elkaar tijdens de afgelopen maanden heel goed leren kennen. Doordat zij zo hecht met elkaar zijn opgetrokken, hebben zij een 'sisterhood' opgebouwd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!