Ga naar Content
Gooi

Hilversum-Oost roept op tot second opinion over plannen stationsgebied

11 maart 2019, 19.00 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De bewonersverenigingen in Hilversum-Oost willen een onafhankelijk en deskundig onderzoek naar de huidige plannen voor het nieuwe stationsgebied. "Zodat argumenten het kunnen winnen van emoties", aldus de bewoners.

In een laatste poging om de plannen tegen te houden, hebben zeven bewonersverenigingen samen een manifest opgesteld. Met de slogan 'Denk goed na' roepen ze de gemeenteraad op om nog eens heel goed na te denken voordat ze een definitieve keuze maken over het stationsgebied. "We moeten de komende 100 jaar leven met de keuzes die nu gemaakt worden", aldus Patrick Weening van de Kleine Driftbuurt. 

Lees ook: Laatste woord over Hilversums stationsgebied nog niet gesproken

De bewoners van Hilversum-Oost vinden dat de plannen met de rug naar Oost worden gemaakt. "Eigenlijk gaat het in de plannen alleen maar over meer samenhang in het gebied Stationsplein-Groest-Marktplein en niet over de verbinding met Oost", zo schrijven ze in het manifest.

"Terwijl het nu hét moment is om Oost weer bij West te trekken. Voor eens en voor altijd", zegt Weening. Daarom willen ze dat de gemeente nog één keer goed nadenkt over de huidige plannen.

De bewoners roepen op tot een onafhankelijk, deskundig, samenhangend en compact onderzoek. "We hopen dat de raad daar in mee gaat. Het is beter om nu nog even goed om je heen te kijken in plaats van met oogkleppen op plannen uit te werken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!