Ga naar Content

Vloggende trucker heeft 30.000 volgers: "Elk filmpje gaat als een kanon omhoog"

De 32-jarige Schagenees Martijn Kuipers vlogt sinds een maand of tien over zijn avonturen als vrachtwagenchauffeur. Op YouTube heeft hij inmiddels 30.000 volgers, op Instagram gaat hij richting de 20.000. Het succes is voor hemzelf een enorme verrassing.

"Niet verwacht. Elk filmpje ging als een kanon omhoog", vertelt hij vanmorgen vroeg aan NH Nieuws. Er staat een rit richting Utrecht op het programma en zijn wagen is al geladen. "30.000 volgers op YouTube, we hebben het alleen maar durven dromen en nu is het werkelijkheid geworden"

Inmiddels wordt hij overal waar hij rijdt herkend. "Je begint het ook bij de mensen te herkennen. Je ziet ze dan naar je kijken en dan kijken ze even weg. En dan kijken ze nog een keer en vragen dan of ze op de foto mogen. Natuurlijk! Een fotootje kan altijd." Een mooi duwtje in de rug was het bezoek van collega-vlogger Enzo Knol:

Tekst gaat verder onder video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De vlogs op Youtube en Instagram zijn niet alleen maar voor de lol. Zijn werkgever, logistiek dienstverlener Simon Loos, hoopt er ook nieuw personeel mee binnen te halen, want er zijn nogal wat mensen nodig, vertelt mede-vlogger Lars van der Zee in onderstaande video:

Tekst gaat verder onder video

Vlogs om nieuw personeel te werven - NH Nieuws

Martijn en Lars zijn inmiddels dikke maten geworden. Vandaag maken ze samen een nieuwe vlog, die komt waarschijnlijk volgende week online. Ze hopen dat het niet bij de huidige aantallen volgers blijft. "Ik hoop dat het zo doorgaat", zegt Martijn, "De meeste reacties zijn zo positief. En daar krijg je weer energie van, dus dat is erg tof."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: