Ga naar Content
Noordkop & Texel

VVV Texel lanceert 'lammetjesradar' voor toeristen

11 maart 2019, 10.11 uur
Door: · Foto: Justin Sinner/Texelstock

Als je uit het raam kijkt verlies je misschien alle hoop, maar de lente is toch echt aanstaande. En lente betekent, op Texel althans, lammetjes spotten. Maar waar kan je die lammetjes nou precies vinden?

Moederschapen en hun lammetjes worden constant verplaatst over het eiland om te zorgen dat ze genoeg gras tot hun beschikking hebben. Daarom is het soms moeilijk om te weten waar je het beste naartoe kan om lammetjes te spotten. Om dat klusje wat makkelijker te maken, heeft VVV Texel vandaag samen met een paar schapenboeren een heuse lammetjesradar gelanceerd, waarmee je precies bij kan houden waar moederschapen met hun kleintjes rondlopen. 

Twaalf moeders
Twaalf moederschapen een speciale GPS-tracker gekregen, waarmee elke twee minuten hun locatie wordt bijgehouden. Op de website kunnen mensen zelf zien waar de lammetjes lopen en zo hun eigen route uitstippelen om zoveel mogelijk lammetjes te spotten. 

Vorig jaar maakte NH Nieuws al een reportage over de lammetjes op Texel. De tekst gaat door onder de video.

Dartelende lammetjes zijn grote publiekstrekker met Pasen - NH/ Matthijs Gemmink

Erg handig
Schapenboer Jan-Willem vindt het een goed idee. "Het lammetjesseizoen blijft uniek. Wij willen graag zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van het spektakel, maar tegelijkertijd bezoekers ook meer leren over ons vak en de lammetjes. Toen kwam VVV Texel met het idee van de Lammetjesradar. In de lente komen veel mensen naar Texel om de vele schattige diertjes te bewonderen. Dan is zo’n radar erg handig."

Feitjes
Texel staat bekend als hét schapeneiland van Nederland. Naast lammetjes spotten zijn er bijvoorbeeld ook veel producten met Texels schapenbont te koop. Dit jaar worden er zo'n 22.000 lammetjes verwacht. Texel telt 13.500 inwoners, dus je kan het een heuse lammetjes take-over noemen.

Informatie
Naast de radar is er op de website ook informatie te vinden over verschillende schapenboeren en wat er nog meer te doen is op het eiland. Ook is de lammetjesradar te volgen op Instagram.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!