Ga naar Content
Schiphol

TUI blijft voorlopig nog vliegen met 737 MAX 8

11 maart 2019, 08.54 uur · Aangepast 11 maart 2019, 09.42 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

TUI houdt de Boeing 737 MAX 8-modellen voorlopig niet aan de grond. De reisorganisatie meldt vandaag aan NH Nieuws dat ze daar op dit moment nog geen aanleiding voor zien.

Afgelopen weekend stortte in Ethiopië een Boeing 737 MAX 8 neer van Ethiopian Airlines. Bij de crash kwamen alle 157 mensen aan boord om het leven. 

China en Ethiopië
Naar aanleiding van de crash, en een eerdere crash in oktober 2018 met hetzelfde model, hebben China en Ethiopië aangekondigd dat ze voorlopig niet meer vliegen met de vliegtuigen van dit model. Vorig jaar stortte een vliegtuig van Lion Air neer bij Indonesië. Later werd bekend dat dit door technische problemen met een sensor in het vliegtuig kwam, waardoor de neus telkens naar beneden dook.

Lees ook: Eerste Boeing 737 MAX geland op Schiphol

Het is nog onduidelijk of de crash van afgelopen weekend ook door een technisch mankement kwam, maar China en Ethiopië houden de vliegtuigen voorlopig toch aan de grond, net als de Kaaimaneilanden.

TUI
Volgens TUI is er voorlopig nog geen reden om de vliegtuigen niet meer op te laten stijgen. "Wij blijven altijd in nauw contact met de fabrikant en volgen eventuele extra aanwijzingen op." TUI heeft als enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij meerdere Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen in de vloot.

Geen nieuwe richtlijnen
Vliegtuigfabrikant Boeing laat vandaag weten dat het onderzoek naar de crash van Ethiopian Airlines zich in de beginfase bevindt en dat het niet nodig is om nieuwe richtlijnen te geven voor gebruikers van haar 737 MAX 8-vliegtuigen op basis van de informatie die het tot nu toe heeft. "Veiligheid is onze eerste prioriteit en we nemen alle mogelijke maatregelen om alle aspecten van dit ongeval goed te begrijpen", zei een woordvoerder van Boeing.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!