Ga naar Content

Videoclip moet jongeren in Warmenhuizen doen stemmen: "Verdiep je erin"

Er is een groot tekort aan nieuwbouwwoningen in Warmenhuizen, zegt de dorpsraad. Vooral voor jongeren zouden er onvoldoende woningen zijn. Jongvolwassenen worden in een videoclip opgeroepen te gaan stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen zodat ze onder meer over dat onderwerp kunnen meebeslissen.

"Goedemiddag, we zijn hier in het prachtige Warmenhuizen, wat zeer vitaal is en gelegen tussen Alkmaar en Schagen." Zo begint de videoclip van de dorpsraad. Op een grasveld middenin het dorp heeft dorpsraadslid Marco van Rossum, samen met drie jongeren uit het dorp, een tentje opgezet om de woningnood te symboliseren.
 
Grote behoefte
Volgens de dorpsraad is er een groot tekort aan nieuwbouwwoningen. De club zet zich al jaren in om nieuwe woningen te realiseren. En er zijn ook al stappen gezet: er zijn plannen gekomen om huizen te bouwen aan de rand van Warmenhuizen, bij de Dergmeerweg en de Remmerdel. Maar volgens Marco van Rossum zijn er veel meer woningen nodig in het dorp. "Wat we merken is dat er op dit moment in verschillende leeftijdsgroepen, maar zeker in de leeftijd 20 tot 30, een zeer grote behoefte is waar we niet aan kunnen voldoen." 
 
In de toekomst uit huis
Ook Iona Dignum maakt zich zorgen. Ze wil in de toekomst graag een koopwoning. "Ik ben 20 en mijn vriendinnen zijn allemaal een beetje midden 20. Iedereen woont nog thuis en we willen allemaal straks het huis uit en zeker in Warmenhuizen blijven wonen. Maar dat kan nu gewoon niet."

Over een week zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Daarom zegt de dorpsraad: "Ga stemmen, verdiep je erin. En zorg ervoor dat we uitkomen bij partijen die als beleid hebben om aan de grenzen van steden en dorpen te bouwen."
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws