Noord-Holland

Storm op komst: vanaf vanavond kans op zware windstoten

10 maart 2019, 09.46 uur · Aangepast 10 maart 2019, 15.47 uur

Sjef Kenniphaas
Sjef Kenniphaas

NOORD-HOLLAND - Het KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven voor zware windstoten in Noord-Holland. Door het land trekken op dit moment flinke buien en zware wind.

In het hele land komen windstoten voor van 100 tot 110 kilometer per uur. Aan de kust van Zuid-Holland en Zeeland gaat het mogelijk zelfs nog wat harder waaien. Hier is code oranje, het op één na hoogste waarschuwingsniveau, afgegeven.

Door de zware windstoten kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden, waarschuwt het KNMI. Vooral bestuurders op de weg, zoals fietsers, moeten oppassen.

Stormachtig weekend
Later vanmiddag neemt de wind af, maar trekt de storm richting Noord-Holland. Langs de kust en boven het IJsselmeer geleidelijk zware windstoten van 80-100 kilometer per uur optreden. De waarschuwing geldt tussen 18.00 en 23.00 uur.

Lees ook: Spectaculaire windhoos gespot bij IJmuiden

Gisteren veroorzaakte de wind ook al voor veel ongemak in Noord-Holland. Zo waaiden de isolatieplaten van een nieuwe sportschool op Texel over het bouwterrein en moest het Magic Circus in Zaandam zijn voorstelling afgelasten.

Ook het dak van een bedrijfspand in Den Helder kwam en gistermiddag los door de harde wind. Bij IJmuiden werd zelfs een windhoos gespot. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!