KZ zakt naar de vijfde plek, Blauw-Wit wint van KCC

9 maart 2019, 21.51 uur
Door: · Foto: Rob Visser

De korfballers van KZ bleven lang in de race tegen koploper TOP, maar in de slotseconden ging de ploeg van coach Wim Bakker toch met 20-22 ten onder. Blauw-Wit won opnieuw, ditmaal was de ploeg met 10-21 te sterk voor KCC in Capelle aan den IJssel. Met nog twee wedstrijden te gaan wordt het dringen voor de vierde en laatste play-off-plaats. Fortuna heeft nu met 20 punten de beste papieren in handen, KZ volgt met 19 punten en Blauw-Wit heeft er 18.

KZ - TOP
KZ nam brutaal een 2-0 voorsprong, maar moest toezien dat TOP in de eerste helft toch een vier punten voorsprong kon nemen. Bij de rust was daar weer wat van afgeknabbeld: 11-13.

In de tweede helft werd het een puntje-puntje wedstrijd, waarbij KZ bij 16-15 zelfs even een minimale voorsprong nam. Tot 20-20 bleef het spannend, maar Celeste Split en Paul Anholts velde toch het vonnis over KZ: 20-22.

Door het verlies van KZ,  en de winst van Fortuna, zakken de Koogers naar de vijfde plek.

KCC - Blauw-Wit
Blauw-Wit had in de eerste helft moeite om Stefan Dekkers van KCC in toom te houden. In de tweede helft ging dat stukken beter, want KCC scoorde in de hele tweede helft slechts één treffer. Na de 9-9 ruststand denderden de Amsterdammers in een ruk door naar een 9-17 voorsprong en toverden uiteindelijk de 10-21 eindstand op het scorebord.

Blauw-Wit blijft zesde met 18 punten uit 16 wedstrijden.