Noord-Holland

NL
V

Veel overlast door harde windstoten

9 maart 2019, 16.24 uur · Aangepast 9 maart 2019, 16.47 uur · Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter

De harde wind van vanmiddag veroorzaakt veel ongemak. Zo waaien de isolatieplaten van een nieuwe sportschool in Texel over het bouwterrein en moet het Magic Circus in Zaandam zijn voorstelling afgelasten.

KNMI heeft code geel afgekondigd: door het land trekken op dit moment flinke buien met onweer en zware wind. Volgens de brandweer komen er op dit moment veel schademeldingen binnen. "Gelukkig voor zover geen levensgevaarlijke situaties, maar we hebben het er druk mee", laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. 

Isolatieplaten
Het slechte weer laat zijn sporen achter. Zo heeft vanmiddag de brandweer op Texel geholpen met het opruimen van isolatieplaten die omver waren gewaaid. Het bouwmateriaal staat daar voor de bouw van een nieuwe sportschool aan de Emmalaan in Den Burg

Lees ook: Code geel of niet: Schagen ruimt zwerfafval op

Omdat de harde wind voor gevaarlijke situaties kan zorgen, heeft het Magic Circus, die hun tent op de Burcht in Zaandam hebben staan, besloten haar middagvoorstelling niet door te laten gaan. Aan het Noordhollands Dagblad laat de organisatie weten dat mensen hun gekochte kaartjes eventueel kunnen omzetten naar de voorstelling van dinsdag of woensdag. 

Minder treinen
Door het slechte weer rijden er minder Intercity treinen over de hoge snelheidslijn (HSL). De NS waarschuwt dat reizigers rekening moeten houden met een kwartier vertraging. 

Naar verwachting neemt de wind in de loop van de middag en avond af en wordt het weer weer rustiger. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!