Ga naar Content
IJmond

Goocheltruc uit Heemskerk verovert de wereld

8 maart 2019, 22.25 uur · Aangepast 24 april 2019, 10.48 uur
Door: · Foto: De Wereld Draait Door

Ron Timmer en Peter Eggink runnen een heuse goochelwinkel in Heemskerk. Onlangs bedacht het duo een truc waarmee ze wereldwijd succes hebben. Benodigdheden zijn een colablikje en een muntje.

De twee presenteerden de truc 'Coin Through a Can' op de goochelbeurs in het Engelse Blackpool, vertellen ze bij De Wereld Draait Door vanavond. "Iedereen denkt altijd maar dat goochelaars hun eigen trucs bedenken maar ze komen uit Heemskerk, grapt Ron.  

Lees ook: IJmuiden gaat vertrekkende goochelaar missen: "Hans is een ambassadeur voor ons"

Kosten voor de truc waarbij een muntje uit het niets in een blikje zit, zijn 120 euro. Niet heel duur merkt presentator Matthijs van Nieuwkerk op. "Als je een truc van vijf euro in de handen van een goede goochelaar neerzet dan wordt het een wereldwonder. Een truc van 10.000 euro bij de verkeerde goochelaar ziet er niet uit", legt hij uit. 

Belachelijk simpel
De Coin Trough a Can-truc is de beste truc die het duo tot nog toe bedacht hebben. "Het idee hierachter is zo simpel dat het bijna belachelijk is als je weet hoe het werkt", vertelt Peter. "Het zijn een paar componenten die bij elkaar komen", voegt hij eraan toe.

Bekijk hieronder het fragment uit De Wereld Draait Door

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!