Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Michael Jackson-fans protesteren in Hilversum tegen omstreden documentaire

8 maart 2019, 19.51 uur · Aangepast 8 maart 2019, 20.53 uur

Fans van michael Jackson houden vandaag een vreedzaam protest bij het gebouw van de NPO in Hilversum. De 'moonwalkers' protesteren tegen de omstreden documentaire Leaving Neverland over het vermeende kindermisbruik van Jackson die de VPRO vanavond uitzendt. NH Nieuws liep mee met camera.

De demonstratie is opgezet door superfan Patrick Tieleman. "Michael kan zichzelf niet meer verdedigen, daarom moeten wij het doen", zei hij eerder tegen NH Nieuws. De groep bestaat uit tientallen fans die gewapend met spandoeken "Michael is innocent" scanderen. 

VPRO-directeur Lennart van der Meulen kwam ook even naar buiten om met de boze fans in gesprek te gaan. Hij vertelde NH Nieuws bewondering voor de protesteerders te hebben, maar niet overweegt om de documentaire te schrappen. 

De 'King of Pop' wordt in de controversiële film beschuldigd van het seksueel misbruiken van Wade Robson en James Safechuck, twee mannen die jarenlang tot de intieme vriendenkring van de zanger behoorden. Zij vertellen in detail hoe Jackson ze jarenlang zou hebben misbruikt toen ze kinderen waren.

Radioban 
NH Radio besloot eerder even een tijdje geen muziek meer van Jackson te draaien. Dat zei Arjan Snijders in De Ochtendshow op NH Radio. 

NH Radio is bang dat als luisteraars nu een liedje van de zanger horen, ze te veel zullen denken aan de verhalen die over hem rond gaan. "Dan luister je niet meer neutraal naar de muziek", wordt in het statement verteld. "We willen dat je onbevangen naar de liedjes kan luisteren."

De boycot van Jackson's muziek duurt in ieder geval een paar weken. Daarna gaat NH Radio beoordelen of "het wel weer werkt voor de luisteraars om de liedjes te luisteren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: MJ Protest - NH Nieuws