Amsterdam

NL
V

Rechtbank behandelt strafzaak Heinekenontvoerder Frans M.

8 maart 2019, 06.18 uur · Aangepast 8 maart 2019, 06.46 uur · Foto: Eric van den Brink

De rechtbank in Amsterdam behandelt vandaag de strafzaak tegen Heinekenontvoerder Frans M., die onder meer wordt verdacht van het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransport.

De 65-jarige M. werd op 2 oktober in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt neergeschoten door een motoragent. M. was op dat moment in gezelschap van zijn zoon Rudi (26). De twee droegen kogelvrije vesten en hadden plaksnorren op. Een oplettende buurtbewoner had de politie gealarmeerd. De motoragent schoot toen bleek dat M. een vuurwapen had.

Lees ook: Motoragent schiet verdachte neer in Staatsliedenbuurt

M.'s zoon staat vandaag ook terecht, net als een derde verdachte, Laurens B. (35) Hij is de zoon van Heinekenontvoerder Jan B. Hij is als enige voorlopig op vrije voeten gesteld.

Lees ook: 'Neergeschoen man is Heineken-ontvoerder Frans M.'

Frans M. was in 1983 verantwoordelijk, met onder anderen Jan B., Willem Holleeder en Cor van Hout, voor de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. M. ontsnapte in 1985 uit het Pieter Baan Centrum, de observatiekliniek van justitie. In 1994 spoorde Peter R. de Vries hem op in Paraguay, waar hij een nieuw leven was begonnen. In 2002 is hij aan Nederland uitgeleverd om zijn straf voor de ontvoering uit te zitten. In 2005 kwam hij vrij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!