Ga naar Content

Boze Haarlemmers overspoelen stadhuis uit protest

Het stadhuis in Haarlem stroomt vanavond vol met boze Haarlemmers die tegen bouwplannen zijn in het zuidwesten van de stad. Daar wil de gemeente in de zogeheten Spoorzone ruim 2.000 woningen bouwen.

De protesterende Haarlemmers worden de raadszaal niet ingelaten. Alleen de achttien insprekers krijgen daar toegang tot. Ook mensen met spandoeken zijn erin gelaten. De rest van de verontruste Haarlemmers zijn voor beeldschermen buiten de raadszaal gezet. Beveiligers zijn ingehuurd om alles in goede banen te leiden.

Met het massaprotest hopen de wijkbewoners het tij nog te keren, vertelt bewoonster Jos Oeldrich van de Pijlslaan in Haarlem-Zuidwest. 

(tekst gaat door onder de video)

Reacties massaprotest tegen massabouw Haarlem - NH Nieuws / Geja Sikma

Lees ook: Teleurstelling hoogbouwplannen in oude Haarlemse wijk: "Je moet wel zorgen dat het leefbaar blijft"

De Spoorzone is één van de grootste bouwprojecten waar Haarlem op dit moment mee bezig is. In totaal moeten er 10.000 extra woningen in de stad komen.

In Haarlem-Zuidwest snappen de buurtbewoners niet waarom er een verdubbeling van hun wijk wordt gepland, op de kleine oppervlakte tussen de oude huizen en het spoor. De bewoners vinden dat meer dan 2.000 woningen te veel is.

Lees ook: In kaart: waar bouwt het overvolle Haarlem nog tienduizend woningen?

Het gaat niet alleen over hoogbouw, maar er zijn ook veel zorgen over het verkeer. "Een verdubbeling van de wijk is ook een verdubbeling van het verkeer", lichte Michel Piers, woordvoerder van een actiegroep, eerder toe aan NH Nieuws. "En bewoners hier weten dat je er nu al een half uur over doet om de stad uit te komen."

Bekijk hieronder de video die NH Nieuws eerder maakte: 

Reportage: Onrust in Haarlem-Zuidwest voer 2100 woningen erbij - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws/Geja Sikma