Gooi

NL
V

Hilversumse vrouwen geëerd met 'heldinnenlunch' in Raadhuis

7 maart 2019, 19.53 uur · Door Robbert Bianchi

Het is morgen Internationale Vrouwendag. Dat wordt in Hilversum gevierd met een lunch voor 100 Hilversumse heldinnen in het Raadhuis. Twee ervan zijn Jennie Rol en Carin Zwart van het Heelo Baby weggeefwinkeltje. Jennie en Carin verzamelen baby en kinderspullen voor mensen die het minder breed hebben.

Jennie is zeer vereerd met de uitnodiging. Maar ze ziet zichzelf niet als een heldin. "Ik vind dit heel normaal wat ik doe. Zo ben ik groot gebracht. Je helpt mensen en je helpt elkaar", vertelt Jennie bescheiden. Volgens Jennie kan iedereen die een uitkering heeft of afgekeurd is best wel een paar uurtjes vrijwilligerswerk doen. "Zodat je ook wat terugdoet voor de gemeenschap", aldus Jennie.

Jennie rolde drie jaar geleden in het 'weggeefcircuit'. Wat ooit begon als 'een paar uurtjes' is inmiddels uitgegroeid tot een fulltime baan. Naast de Heelo Baby runt ze met Carin ook nog de Snuffelhoek in hetzelfde gebouw. Door weer en wind crossen ze op hun scootmobiel door Hilversum om de gratis spullen op te halen.

Met een hoop liefde
"Ik doe het met liefde en ik krijg er ook een hoop liefde voor terug", vertelt Jennie. "Als je ziet hoe die kleine kindjes hier glunderend weglopen met een mooie pop, dan vind ik dat prachtig en word ik vanzelf ook blij."

Carin was vandaag helaas ziek. Ze hoopt er morgen, tijdens de Honderd Hilversumse Heldinnen lunch in het Raadhuis wél bij te zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!