Ga naar Content

Lied over A9 begon als grap: "Mensen swingen straks in de file"

Een middel tegen fileleed. Zo noemt Ruud Jansen, van de gelijknamige muziekband, hun nieuwe nummer dat ze deze week uitbrachten: 'Het zit weer tegen op de A9'.

Hoewel de tekst niet uitblinkt in vrolijkheid. Mag het nummer toch zeker niet worden gezien als een klaagzang. "Het begon ook als een grap 21 jaar geleden", zegt Jansen achter de toetsen van zijn piano. "Toen een van de bandleden weer eens te laat kwam en het refrein ontstond. Later vonden mensen het zo leuk dat ze zeiden: maak het eens af", aldus Jansen.

Lees ook: Beverwijkse band maakt swingend liedje over fileproblemen op A9

Een tekst voor een nummer schudt Jansen doorgaans niet zomaar uit zijn mouw. "Meestal loop ik ergens wel vast, maar bij dit nummer rolde het er al snel uit. Hoewel ik zelf niet eens kan autorijden", lacht hij tegenover NH Nieuws.

Hij wordt aangevuld door Charles Duijff, drummer bij de band. "Dit nummer moest er gewoon van komen, want er zijn zoveel mensen verdrietig iedere ochtend. Dit nummer maakt daar korte metten mee. De mensen swingen straks achter het stuur en hebben niet meer in de gaten dat ze in de file staan."

Genieten
Via social media krijgen de bandleden al veel positieve reacties, zegt Jansen. "Ik ben nu van plan om het te gaan uitbrengen op Spotify. Want dan kunnen de mensen er van gaan genieten in de auto."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!