Ga naar Content
Alkmaar

Wijkagent neemt geluidsinstallatie direct in beslag: 'Dit is buren treiteren'

7 maart 2019, 17.15 uur · Aangepast 7 maart 2019, 18.39 uur
Door: · Foto: Wijkagent Bas Wijnen

De Alkmaarse wijkagent Bas Wijnen kreeg gisteren een melding van geluidsoverlast bij een woning bij winkelcentrum De Mare. Bij aankomst aarzelde hij geen seconde en nam direct een geluidsinstallatie in beslag. Het was voor hem namelijk overduidelijk dat dit ging om een gevalletje 'buren treiteren'.

Deze situatie was voor de agent anders dan normaal. Idealiter bekijkt hij de situatie rustig en geeft dan een waarschuwing. Als de herrie aan zou houden, komt hij nog eens langs en volgt er misschien een proces verbaal.

Pas bij een derde klacht zou hij de installatie in beslag nemen. Voor Wijnen was er dit keer alleen geen enkele reden om zich aan dit protocol te houden, zo meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Speakers richting de buren
De wijkagent zag bij binnenkomst namelijk direct dat de geluidsinstallatie op een vreemde manier was neergezet. Hij geeft op Twitter aan dat het overduidelijk ging om een gevalletje van 'buren treiteren'.

De bewoner had de speakers tegen de muur aangezet en het volume voluit gedraaid. De wijkagent nam de installatie direct mee, zodat de buren weer konden genieten van de rust.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij ook een tip in deze categorie? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!