Ga naar Content

Veiling volledige inboedel MC Slotervaart vandaag van start

Van MRI-scanners tot operatietafels en van microscopen tot röntgenapparatuur. Het is allemaal te koop op de online veiling van het voormalig Slotervaartziekenhuis in Amsterdam die vandaag van start is gegaan.

De komende drie maanden gaat Troostwijk Veilingen in verschillende fases de spullen verkopen. Vandaag is begonnen met de medische apparatuur van de afdeling radiologie. Daarna zullen de operatiekamers, poliklinieken, intensive care en verpleegafdelingen volgen. 

Lees ook: Laatste patiënten MC Slotervaart weten waar ze terecht kunnen

De curatoren van het Slotervaart verwachten dat er veel interesse zal zijn in de spullen. 'De apparatuur uit het ziekenhuis wordt nu een paar maanden niet gebruikt, maar was tot het moment van sluiting nog dagelijks in gebruik. Het gebeurt niet vaak dat een volledig ingerichte operatiekamer van enkele maanden oud op de markt komt', aldus curator Marc van Zanten.

Er hebben zich dan ook al meerdere partijen vanuit binnen- en buitenland gemeld voor de inventaris. De veiling vindt online plaats. Op de eerste spullen, die vanaf vandaag online staan, kan tot 26 maart geboden worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: ANP