Ga naar Content

Kledingbank Purmerend zoekt met spoed nieuwe ruimte

Chantal van Elsland zoekt met spoed een nieuwe ruimte voor Kledingbank Purmerend die zij samen met een groep vrijwilligers runt. Vanaf 1 april kan ze niet meer terecht op hun huidige plek aan het Abel Tasmanplein. Clup Welzijn, die de ruimte gratis beschikbaar stelde, verhuist naar een andere locatie waar geen plek is.

De Purmerendse startte 10 jaar geleden vanuit haar woonkamer met het verzamelen en weggeven van kleding. "Er woonde een gezin naast me dat het niet breed had. Ik verzamelde kleren voor hen en uiteindelijk kwamen er steeds meer mensen bij", vertelt Chantal in NH Buurten.

De vanuit huis gerunde kledingbank barstte uit haar voegen. Chantal was blij toen ze eind 2017 kon verhuizen naar het pand tegenover treinstation Weidevenne.

Armoede
Armoede in Nederland neemt toe en dat merkt Chantal ook. "Er zijn steeds meer gezinnen die zich bij ons inschrijven voor kleding. We horen en zien heftige dingen. Zoals bijvoorbeeld een jongen die in de winter nog met een zomerjas liep. Gelukkig was er iemand die dat hoorde en een nieuwe jas voor hem kocht ", zegt ze. Ongeveer 230 gezinnen maken gebruik van Kledingbank Purmerend. 

Chantal is in gesprek met de gemeente, maar daar is nog geen nieuwe locatie uitgekomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!