Ga naar Content
West-Friesland

Politie zoekt met sonarapparatuur naar drie weken vermiste Siebe Viegers

7 maart 2019, 16.14 uur · Aangepast 7 maart 2019, 16.32 uur
Door: · Foto: Weeff / Politie (beeldbewerking NH Nieuws)

Het zou misschien het laatste redmiddel kunnen zijn in de zoektocht naar Siebe Viegers. De politie gaat vandaag in Enkhuizen met sonarapparatuur zoeken naar de drie weken vermiste man.

Volgens de politie gaat het om een korte zoektocht. Vooralsnog zal het sonarapparatuur alleen vandaag worden ingezet. "Het is echt om voor de zekerheid nog even alle stukken na te lopen en honderd procent zeker te weten dat we alles hebben gecontroleerd", aldus de politie.

Drie weken verdwenen
Het is nog steeds een raadsel wat er met de 26-jarige Siebe is gebeurd. In de nacht van 14 op 15 februari verdween hij spoorloos na een café-bezoek. Hij is voor het laatst gezien in de Zilverstraat, zo blijkt uit camerabeelden.

Lees ook: Zoektocht met honden naar vermiste Siebe gestopt: "Hebben gedaan wat we konden"

Politieonderzoek heeft tot nu toe geen duidelijkheid kunnen geven. Op 25 februari staakte Stichting Reddingshonden RHWW nog de zoektocht met de reddingshonden.

Signalement Siebe Viegers
Siebe is 2.00 meter lang, heeft een zeer slank, maar atletisch postuur en groene ogen. Hij heeft halflang donkerblond haar, een snor en een sikje. Hij droeg die nacht een zwarte, leren jas, een groene muts met buttons van muziekbands, zwarte skinny jeans, een T-shirt of overhemd en zwarte Converse-sneakers met daarop een verwijzing naar de band ACDC.

Verder draagt hij een bandje met een geel vredesteken, een zilverkleurig kettinkje met een vierkant hangertje van hout en een zilverkleurig kettinkje met een verwijzing naar het verhaal van de Lord of the Rings. Wie Siebe heeft gezien of weet waar hij is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0800-6070.