Ga naar Content
Amsterdam

Diemenaar (24) aangehouden voor phishing gericht op banken

7 maart 2019, 15.34 uur · Aangepast 7 maart 2019, 16.05 uur
Door: · Foto: ANP

Een cyberteam van de politie heeft dinsdag een 24-jarige man uit Diemen aangehouden op verdenking van phishing, een vorm van internetfraude. De verdachte richtte zijn pijlen op telecomproviders en banken.

Hoewel het onderzoek van de politie nog niet is afgerond, wordt er geschat dat de man voor meer dan 100.000 euro aan schade heeft aangericht bij de bedrijven. De man kwam aan het licht na een aangifte van een bank juni vorig jaar. Niet alleen Nederlandse maar ook Belgische banken zijn slachtoffer geworden van de fraudeur. 

Huiszoeking
Bij een huiszoeking hebben de agenten onder andere een laptop in beslag genomen. Op de computer staan verschillende aanwijzingen dat de man zich bezighoudt met internetfraude. Zo vond het cyberteam daar software op voor het verzenden van sms-berichten, bewijs dat de verdachte betrokken was bij phishingsites en kopieën van bankwebsites. Vermoedelijk wilde de Diemenaar deze kopieën gebruiken om phishingsites te maken. 

Lees ook: Noord-Hollands cybercrimeteam rolt phishingbende op

In juni vorig jaar rolde de politie een bende op die zich ook bezighield met phishing gericht op Nederlandse en Belgische banken. Een woordvoerder van de politie laat weten aan NH Nieuws dat deze twee zaken geen verband met elkaar lijken te hebben.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!