Ga naar Content
West-Friesland

Zwaagse carnavalsvereniging verkoopt indrukwekkende Efteling-praalwagen

7 maart 2019, 14.21 uur
Door: · Foto: De Nootgevallen

Altijd al een stukje inboedel van de Efteling in je huis willen hebben? Dit is je kans! Carnavalsvereniging De Nootgevallen uit Zwaag biedt namelijk hun praalwagen aan op Marktplaats, en die staat vol met attributen uit het Brabantse attractiepark.

Het gaat onder meer om een vier meter hoge drakenkop van Joris en de Draak, een kop van Holle Bolle Gijs, een drieënhalve meter hoge Pardoes-pop en een vierenhalve meter hoge Langnek. "Pardoes is erg populair", lacht Sjoerd Korse van De Nootgevallen. "Die kunnen mensen nog wel thuis of op het werk kwijt."

Groot succes
De imposante wagen, waar zo'n tien weken lang hard aan is gewerkt, was afgelopen weekend een grote hit tijdens de optocht in Zwaag. "Vooral kinderen waren mega-enthousiast", aldus Sjoerd. "Die herkennen de poppen ook meteen, beter dan de volwassenen."

Ondanks het succes was de keuze om de wagen te verkopen noodzakelijk. De vereniging hoopt zo een stukje van het budget terug te verdienen en heeft bovendien geen ruimte om het complete 'gevaarte' op te slaan. Een beetje pijn doet het wel, maar "het is een goed gevoel dat ze een tweede leven krijgen", vertelt Sjoerd. "Ik heb liever dat ze voor een laag prijsje weggaan, dan dat ze in de prullenbak worden gegooid. Dat zou nog veel pijnlijker zijn."

Lees ook: Kleurrijk en vrolijk: Naarden loopt uit voor grote carnavalsoptocht

Wie interesse heeft in de carnavalswagen moet snel zijn. Er hebben zich al talloze geïnteresseerden gemeld en vanavond komt een andere vereniging kijken of ze het Efteling-pronkstuk in z'n geheel kunnen overnemen. Wat dat dan kost, zo'n praalwagen? "We verwachten ergens tussen de 600 en 1.000 euro te verdienen."

Bekijk de wagen in z'n volle glorie in onderstaand filmpje:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!