Amsterdam

Tot zes jaar cel voor daders 'inside job' op waardetransport Amsterdam

7 maart 2019, 10.46 uur · Aangepast 7 maart 2019, 11.23 uur · Foto: Inter Visual Studio

Whatsapp

De rechtbank heeft straffen uitgedeeld tot zes jaar voor zes mannen die in 2016 een overval pleegde op een waardetransport aan de Riekerweg in Amsterdam. Één van de daders werkte op dat moment zelf voor het bedrijf waarvan het busje was.

De rechtbank spreekt dan ook van een inside job. De bestelbus was namelijk helemaal niet herkenbaar als waardetransport en dus moeten de daders geweten hebben wat er in de bus zat. Daarnaast was één van de overvallers de broer van de bestuurder van het busje.

Lees ook: Geldwagen overvallen en in brand gestoken: "Medewerker kreeg pistool op hoofd"

Daarnaast was de bestuurder, nadat hij had gebeld met één van de overvallers, een andere route gaan rijden en had hij zijn raampje opengehouden waardoor hij kon worden bedreigd met een vuurwapen. Daarop stapte de bestuurder uit en reed één van de overvallers naar een afgelegen plek.

Schadevergoeding
De chauffeur en zijn broer hebben zes jaar cel gekregen. Een andere overvaller moet twee maanden langer zitten omdat hij ook hennep heeft geteeld. Drie andere handlangers hebben cel- en taakstraffen gekregen voor heling en witwassen. Daarnaast moeten de zes mannen een schadevergoeding van 265.000 euro betalen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp