Noord-Holland

Chaotische ochtendspits: onstuimig weer veroorzaakt ongelukken op A8 en A9

7 maart 2019, 07.19 uur · Aangepast 7 maart 2019, 09.05 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

De ochtendspits was vanwege het stormachtige weer erg druk. Vooral het verkeer op de A8 richting Amsterdam en de A9 richting Amstelveen moest het bezuren, want door ongelukken stonden daar ellenlange files. Inmiddels zijn de wegen weer vrij en is de vertraging zo goed als voorbij.

Door een botsing met een vrachtwagen en meerdere auto's was de vertraging op de A9 tussen Heemskerk en knooppunt Rottepolderplein gigantisch. Bij de brug over Zijkanaal C was nog maar één rijstrook open en weggebruikers stonden een flinke tijd vast.  

Door dat ongeluk was het ook flink behelpen op de A22, want tussen knooppunt Beverwijk en knooppunt Velsen en de aansluiting met de A9 stond er ook hier een forse file. Over een afstand van zeven kilometer was het langzaam rijden, wat ook voor ongeveer een uur vertraging zorgde. 

Overige files
Op de A8 richting Amsterdam was het niet veel beter, want tussen Westzaan en knooppunt Zaandam gebeurde eerder op de ochtend ook een ongeluk. 

Naast de A8, op de N246, was de vertraging ook nog bijna twintig minuten tussen Noorddijk en Westzaan. Het verkeer moest daar langzaam rijden over drie kilometer. 

Onstuimig weer
Het verkeer kampte met windstoten en buien. Naar verwachting is dat in de avondspits ook zo, waardoor ook vanavond de files fors kunnen zijn. 

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp