Ga naar Content
Alkmaar

Drie aanhoudingen na beroving Alkmaarse maaltijdbezorgers

6 maart 2019, 20.38 uur · Aangepast 6 maart 2019, 20.50 uur
Door: · Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

De politie heeft op 26 februari drie personen aangehouden. Zij worden verdacht van de drie berovingen op Alkmaarse maaltijdbezorgers op 21 en 28 november en 21 december.

De maaltijdbezorgers waren slechts 15 jaar oud toen zij met geweld werden overvallen. Dit gebeurde aan de Reviusstraat, de Lorreinenlaan en de Koelmalaan. Bij alle drie de gevallen is geld gestolen. Na onderzoek kon de politie vorige week drie verdachten aanhouden. Zij zitten nu vast voor onderzoek.

Laffe overvallen
Politieagent Daniel Koper vertelt: "Bij dit soort overvallen op maaltijdbezorgers wordt vaker geweld gebruikt. Zo’n gebeurtenis heeft dan ook grote impact op de jonge slachtoffers. Toch hebben ze meestal maar weinig contant geld bij zich. Dat maakt het extra laf." 
De politie adviseert alle maaltijdbezorgers om vooraf de adressen te checken, telefoonnummers na te bellen en klanten indien mogelijk te laten pinnen. Op deze manier hopen ze dat dit soort overvallen kunnen worden voorkomen. 

Lees ook: Jonge maaltijdbezorgers met geweld overvallen in Alkmaar

Vorig jaar zijn er in Noord-Holland elf maaltijdbezorgers overvallen, waarvan zes in Kennemerland en vier in Noord-Holland Noord. De politie heeft vijf van de elf zaken opgelost. In 2019 zijn inmiddels al twee bezorgers overvallen. 

Jonge maaltijdbezorgers met geweld overvallen in Alkmaar - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips of opmerkingen? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!