IJmond

Straatkunstexpert inspecteert muurschildering Wijk aan Zee: 'Voor 95 procent geen Banksy'

6 maart 2019, 19.09 uur

NH Nieuws

WIJK AAN ZEE - Het is een mysterie dat Wijk aan Zee al enkele dagen bezighoudt: zijn de muurschilderingen in het dorp van de wereldberoemde straatkunstenaar Banksy? Een paar dagen geleden zijn er op meerdere plekken muurschilderingen opgedoken van een kind met een emmer, schep en gasmasker.

Straatkunstexpert van Catawiki Ard Doko geeft het verlossende antwoord. De kunstwerken zijn niet van de hand van Banksy: "Het rood is met kwast gedaan zo te zien. Plus er zijn heel veel druipers. Dat overkomt iedereen weleens, maar dit zijn heel veel druipers", vertelt hij als hij de schilderingen ziet.

Lees ook: Was Banksy in Wijk aan Zee?

Toch kan hij de kunst wel waarderen: "Het is wat we nodig hebben als 'street art-mensen'. Mensen die dit soort boodschappen brengen. Hopelijk de volgende keer wat beter. Dat is mijn mening", vertelt hij. 

Reactie Banksy
Een inwoner van Wijk aan Zee besloot Bansky te e-mailen met de vraag of de muurschilderingen van de kunstenaar zijn. Een antwoord afkomstig van het officiële e-mail adres van de kunstenaar luidde: "These are not by Banksy."

Wie de kunstwerken wel heeft gemaakt, blijft voorlopig een mysterie.

💬 Wie is de kunstenaar?
Ben jij of ken jij de persoon die de muurschilderingen in Wijk aan Zee heeft gemaakt? Stuur ons een bericht via Whatsapp op 0630093003!