Gooi

Creatieve oplossing voor afgebrand wijkcentrum: kinderen maken doeken met tekeningen

6 maart 2019, 18.25 uur · Aangepast 6 maart 2019, 18.58 uur
Door Carina Gutker · Foto: Marlies Eijsink

Whatsapp

De Paulusschool aan de Irisstraat in Hilversum komt met een creatieve oplossing om afgebrand wijkcentrum de Lelie op te fleuren. Zij hebben het wijkcentrum namelijk volledig verhuld achter vrolijke kindertekeningen.

Gisteren werden de doeken met tekeningen van de kinderen onthuld. "De tekeningen zijn tijdens de beeldende vormingslessen gemaakt", vertelt directeur Edith van Meningen van de Paulusschool.

"We keken telkens tegen een afgebrand gebouw aan"
Van Meningen vervolgt: "Elke klas maakte tekeningen die passen bij een bepaald thema. Maar omdat we steeds tegen het afgebrande gebouw aankeken, besloten we meer met deze tekeningen te doen. Zo ontstond het plan om ze op grote doeken te plakken."

De kinderen zijn apetrots op het eindresultaat. "Ze gingen meteen kijken. Het leuke is ook dat er een spelelement in zit met de kevers. Dus ze zijn er nu heel druk mee", vertelt de schooldirecteur. 

Lees ook: Hilversums buurtcentrum anderhalf jaar na brand weer geopend

De Lelie is afgebrand in maart 2017. De oorzaak is nooit duidelijk geworden, maar destijds sloot de brandweer brandstichting niet uit. Eind vorig jaar ging op een andere locatie een nieuw en tijdelijk buurtcentrum open.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp