IJmond

Was Banksy in Wijk aan Zee?

6 maart 2019, 10.44 uur · Aangepast 6 maart 2019, 10.55 uur · Foto: Dirk-Jan Prins

Whatsapp

Op verschillende plekken in Wijk aan Zee zijn opeens graffiti-kustwerken van een jongetje met een schep en een gasmasker te vinden. Op het eerste gezicht lijkt dit gewone graffiti, maar de stijl van de kunstwerkjes komt volgens fotograaf Dirk-Jan Prins wel heel erg overeen met die van de wereldberoemde straatartiest Banksy.

Het jongetje met schep en gasmasker is al gespot bij de Noordpier, strandopgang Wijk aan Zee en op een container aan de Bosweg. 

Snelle link
Dirk-Jan Prins van de Beverwijkse Internet Courant kreeg van verschillende mensen berichten doorgestuurd over de graffiti. Hoewel Prins zichzelf omschrijft als 'een beetje een cultuurbarbaar', maakte hij toch al vlug de link met Banksy.

"Het deed me denken aan zijn beroemde werk van het meisje met de rode ballon", vertelt hij aan NH Nieuws. Daarnaast wist hij ook van een muurschildering van Banksy in Wales, waarin hij kritiek uit op een fabriek van Tata Steel die daar staat. "Zodoende kwam de link al snel."

Lees ook: Welkom in het Wijk aan Zee van Wales, waar Tata óók beterschap belooft

Na een kleine rondgang na graffiti-artiesten lijkt het vooralsnog om geen echte Banksy te gaan. "Iemand is nu aan het uitzoeken of het echt van Banksy is", vertelt Dirk-Jan aan NH Nieuws. Hij is benieuwd of daar uitkomt dat Wijk aan Zee nu de trotse eigenaar is van echte Banksy's. "Zo niet, dan is het wel een knappe kopie."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp