Ga naar Content
Verkiezingen

Gedeputeerde Post: "Onenigheid met aannemer Westfrisiaweg kostte me bijna de kop"

5 maart 2019, 17.30 uur
Door: · Foto:

De onenigheid over vertragingskosten bij de aanleg van de Westfrisiaweg kostte gedeputeerde Elisabeth Post politiek gezien bijna de kop. Dat zegt ze in een interview met NH Nieuws. "Als we er niet waren uitgekomen, dan had ik er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen."

Eind vorig jaar werd de weg tussen Enkhuizen en Alkmaar opgeleverd. Maar daar zag het eind 2016 lange tijd niet naar uit. De provincie en aannemer Heijmans lagen overhoop wie er verantwoordelijk was voor vertragingskosten, en dus legde de aannemer het werk stil. "Het was echt heel spannend. Achteraf ben je blij dat je eruit bent gekomen. Maar op dat moment heb ik me wel eens achter de oren gekrabd hoe we dit op moesten lossen", aldus Post. 

Claim van 60 miljoen euro
Heijmans diende een claim in van 60 miljoen euro. "Met alle respect, dat ga ik niet uitleggen. Dus ik heb vanaf het begin al gezegd dat ik niet naar Provinciale Staten zou gaan voor meer geld, en dat heb ik dus niet gedaan. Maar als er samen niet uit waren gekomen, dan had het mij politiek de kop gekost." 

Tekst gaat verder onder de video

Westfrisaweg kostte gedeputeerde Post bijna de kop - NH Nieuws



Uiteindelijk kwam het niet tot een rechtszaak en troffen beide partijen begin 2017 een akkoord. De weg ging 30 november van het vorig jaar open voor verkeer.

Lees ook: Westfrisiaweg open: "Nu de dijk Enkhuizen-Lelystad aanpakken"

Bekijk hier ook het uitgebreide interview met gedeputeerde Elisabeth Post, waarin ze vertelt over de financiën van de provincie:

Volledig interview met gedeputeerde Elisabeth Post - NH Nieuws