Ga naar Content
West-Friesland

Limburgse carnavalsvierder slaapt door urenlange treinreis en belandt in Hoorn

5 maart 2019, 14.57 uur · Aangepast 5 maart 2019, 15.18 uur
Door: · Foto: NS

Van een gezellige carnavalsdag in het zuiden van het land, naar ontnuchteren in Hoorn met een boete in je hand. Het overkwam een 31-jarige man uit Maastricht, die met een flinke slok op in slaap viel in de trein en pas uren later wakker werd op een voor hem wildvreemde bestemming. De politie bood duidelijkheid, maar gaf hem ook een flinke boete voor zijn beschonken avontuur.

Agenten in Hoorn kregen in de nacht van zondag op maandag een melding van de NS. Er lag een man in de trein te slapen die zó onder invloed was dat het personeel niet wist wat ze ermee moesten. 

Duidelijkheid
De politie had wel een idee en nam de dronkaard mee naar het politiebureau. Daar werd langzamerhand duidelijk dat hij uit Limburg kwam, 31 jaar was en carnaval had gevierd in Maastricht. Tijdens zijn terugreis in de trein was het feestbeest in slaap gevallen en pas wakker geworden in het pittoreske Hoorn. 

Lees ook: Carnaval ook in Noord-Holland van start: feestelijke optocht trekt door 'Haringdonk'

Omdat de man niet in staat was om zelfstandig naar huis te komen, werden de hulplijnen ingeschakeld. Zijn ouders en vriendin stapten in de auto, om 2,5 uur later hun inmiddels uitgeslapen zoon en geliefde op te halen op het politiebureau. 

'Veel plezier nog'
Die ging niet zonder lege handen naar huis, want namens de NS kreeg hij nog een boete mee voor zwartrijden, en namens de politie een prent voor openbaar dronkenschap. Ook werd hem nog veel plezier gewenst bij de laatste dagen carnaval in Limburg, zo schrijft de politie op Facebook. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!