Haarlemmermeer

Zeer grote brand bij autobedrijf in Vijfhuizen onder controle

4 maart 2019, 19.43 uur · Aangepast 5 maart 2019, 01.14 uur

NH Nieuws

VIJFHUIZEN - Op een industrieterrein De Liede in Vijfhuizen is vanavond brand ontstaan in een garagebox en een loods. Vermoedelijk staan er auto's in de loods opgeslagen. De brand is inmiddels onder controle.

De rook die vrijkomt bij de vlammen waait voor een gedeelte over de nabijgelegen snelweg A9 heen, is ook te zien op beelden van Rijkswaterstaat. Het gebied rondom de brand is groots afgezet: alle wegen richting het bedrijventerrein zijn afgezet. Rookwolken zijn tot in de wijde omgeving te zien. 

Automobilisten op de A9 en de A200 kunnen last hebben van de rookontwikkeling op de weg. Er is daarom een snelheidsbeperking ingesteld. Er wordt geadviseerd om de ventilatie in de auto uit te zetten. 

Tekst gaat door onder de tweet: 

Ramen en deuren sluiten
Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer is met meerdere spuitwagens bezig met blussen. Mensen die in de buurt wonen worden aangeraden ramen en deuren te sluiten. 

De woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat de brand zich niet meer uitbreid, maar dat er nog wel steeds behoorlijk wat rook vrijkomt. Een gedeelte van de loods is inmiddels ingestort. 

Update 22.24 uur: De brand is onder controle. De brandweer gaat nu nablussen, dat kan voor rookoverlast zorgen. Meetploegen houdt nauwlettend in de gaten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Er zijn nog geen zorgwekkende concentraties gemeten. 

Volgens de NOS is een hondenkennel uit de buurt is uit voorzorg ontruimd. De dieren zijn naar een veilige locatie gebracht.

Bekijk hier de beelden van de brand: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!