IJmond

NL
V

Tweede koolmonoxide-incident in flats Beverwijk: "Ik ga aangifte doen"

3 maart 2019, 21.38 uur · Aangepast 3 maart 2019, 22.55 uur

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is er CO gevonden in flats aan de Moezelstraat in Beverwijk. De harde wind van vandaag duwde de koolmonoxide terug de woningen in door de ventilatiepijpen.

Zestien woningen moesten worden ontruimd en twee mensen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis: "Mijn dochter is voor de zekerheid gecheckt of ze last kreeg van de koolmonoxide", vertelt en vader die in Amsterdam gebeld werd door de politie. Zijn 13-jarige dochter was alleen thuis en helemaal in paniek. "Ze hebben bloed afgenomen en gelukkig, er was niks aan de hand." 

Lees ook: Koolmonoxide gemeten in 16 woningen in Beverwijk: bewoners geëvacueerd

Pijpleidingen voeren de koolmonoxide normaal af, maar door een constructiefout kon de harde wind het geurloze gas bij een aantal van de pijpen terug blazen. De pijpleidingen zijn vier maanden geleden juist geïnstalleerd omdat het voorheen niet veilig was. Bewoner Celal Yigit ontdekte in december 2017 dat er koolmonoxide zijn flat in werd geblazen, zo vertelde hij toentertijd aan NH Nieuws:

Celal is woedend op eigenaar Pré Wonen dat het nu nogmaals verkeerd is gegaan. "Ik ga nu gewoon aangifte doen tegen Pré Wonen", zegt hij geïrriteerd. 

Gevoel van onveiligheid
Bewoners geven aan zich niet meer veilig te voelen in de flats. "Je durft ook niet meer de woning in op deze manier", vertelt een bewoner. "Dus Pré Wonen moet er wel heel snel wat aan doen."

De woningcoöperatie kon niet bereikt worden voor commentaar. In een brief aan de bewoners geven ze aan dat er een tijdelijke oplossing is gevonden voor het probleem, waardoor de bewoners vanavond weer konden terugkeren naar hun flat. Vanaf maandag wordt gekeken naar een structurele oplossing.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws