Schiphol

NL
V

Morgen code geel: KLM annuleert 72 vluchten

3 maart 2019, 15.48 uur · Foto: NHNieuws/Doron Sajet

KLM annuleert morgen 72 vluchten binnen Europa vanwege het voorspelde stormachtige weer. Bovendien zorgt het onderhoud aan de Kaagbaan voor een nog beperkter baangebruik dan gebruikelijk tijdens vergelijkbare stormdagen. Dat meldt een woordvoerster van KLM aan NH Nieuws.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Er worden uitsluitend vluchten binnen Europa uit voorzorg door KLM geannuleerd. Passagiers kunnen dan vrij gemakkelijk omgeboekt worden op een eerdere of latere vlucht dezelfde dag. Bij intercontinentale vluchten die geannuleerd worden, kunnen reizigers vaak pas op zijn vroegst de dag erna weer een vlucht aangeboden krijgen.

Lees ook: Kaagbaan op Schiphol tijdelijk dicht: extra geluidsoverlast verwacht

Uit de weersverwachting voor Schiphol valt op te maken dat piloten morgen tussen 8.00 en 11.00 uur 's ochtends rekening moeten houden met windsnelheden die kunnen oplopen tot 83 kilometer per uur.

Lees ook: KNMI geeft voor morgen code geel af voor zware windstoten

Door de zuidwestelijke richting zullen waarschijnlijk de Buitenveldertbaan en de Oostbaan voor landend verkeer worden gebruikt, waardoor vooral Amsterdammers en Amstelveners de vliegtuigen laag zullen zien (en horen) aankomen.

Ook bij de vorige storm op 8 januari werd de Buitenveldertbaan gebruikt:

Vliegtuigen landen tijdens de storm van 8 januari 2019 - NH Nieuws/Doron Sajet

De Kaagbaan, die voor een stormachtige dag als morgen in de meest ideale richting ligt, kan niet gebruikt worden. Tot maandag 11 maart wordt die start- en landingsbaan gerenoveerd.