Ga naar Content

Weekendschool TTT IJmond van start: "Enorm veel zin in"

Ontdekken: dat is het sleutelwoord voor de nieuwe Weekendschool TTT IJmond in Beverwijk. Vandaag zaten de leerlingen voor het eerst in de schoolbank.

Eerder op de ochtend stapt de jonge Thanushka Chandrakanthon (10) met haar rugzak voor het eerst het pand De Prinsenhof binnen. Ze is één van de dertien scholieren uit groep 7 en 8 die de komende maanden deelnemen aan de nieuwe school, een pilot onder begeleiding van Stichting Welzijn Beverwijk. "Waarom ik hier ben?", lacht Thanuska tegenover NH Nieuws. "Nou, ik weet dat ik kan zingen en dansen. Maar nog niet wat ik wil worden. Dat hoop ik hier te ontdekken", aldus de Beverwijkse.

Bagage
Projectleider Herbert Bos is zichtbaar enthousiast over het project. Hij stipt aan dat het enorm belangrijk is om de kinderen 'bagage' mee te geven in aanloop naar de middelbare school. "Want dan maak je al een keuze; je kiest een richting. En wij willen ze bekend maken met uiteenlopende vakgebieden, sectoren en achtergronden. En vooral: op een een niet-schoolse manier, dat is de gedachte."

Bos noemt de kinderen daarom bewust geen scholieren, maar trainees. "De groep is erg verschillend. Jongens, meisjes, Nederlandse en niet-Nederlandse leerlingen. En dat maakt het juist ontzettend leuk om mee te werken. Ik hoop een enorm succes."

The Voice
De komende maanden worden zeven thema's behandeld. Vandaag werd het startschot voor het eerste thema, journalistiek, gegeven door wethouder Brigitte van den Berg. Thanushka heeft er erg veel zin, maar: "Ik wil niet bij de televisie gaan werken hoor. Misschien dat ik nog wel een keer ga meedoen aan The Voice."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH / Dennis Mantz