Ga naar Content
Sport

Brons voor Lisanne de Witte bij het EK indoor op 400m

2 maart 2019, 22.11 uur · Aangepast 2 maart 2019, 22.32 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Lisanne de Witte heeft bij het EK indooratletiek in Glasgow een bronzen medaille veroverd op de 400 meter en daarmee haar status als internationale topatlete bekrachtigd. Ze liep in de finale een persoonlijk (indoor)record van 52,34.

Vorige zomer verraste de atlete uit Heiloo met eveneens brons op de 400 meter bij de EK outdoor in Berlijn in een Nederlands record van 50,77.

Hard werken
Ze moest er in de finale in Glasgow hard voor werken, want De Witte werd na de eerste ronde naar de vijfde positie verdrongen. De Zwitserse Lea Sprunger was onnavolgbaar en rende naar het goud in 51,61. Ook de vrouw die het zilver pakte, de Belgische Cynthia Bolingo, was niet te achterhalen. Met een uiterste krachtsinspanning haalde De Witte nog twee atletes in op de laatste meters.

Binnendoor
Ze was dolblij. "Omdat ik in baan één moest starten, wist ik dat het een supermoeilijke race zou worden. Ik wist dat ik keihard moest gaan. Ik moest vechten voor m'n plek, dat heb ik letterlijk gedaan", zei De Witte bij de NOS. "Ik moest op de laatste meters binnendoor. Dat was een gok, maar wel de enige mogelijkheid om er langs te komen bij die andere atletes. Dit is echt een heerlijk gevoel. Ik ben blij dat het me nog een keer gelukt is, dat het niet eenmalig is."