Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

OM: In opblaaszwembad gevonden Edita kwam om het leven door wurgseks

1 maart 2019, 22.46 uur · Foto: Opsporing verzocht

Het OM heeft vanochtend in de rechtbank van Lelystad gemeld dat ze de 44-jarige Bussumer verdenken van de moord op de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Zij zou door wurgseks om het leven zijn gekomen en daarna gedumpt zijn in het Amsterdam-Rijnkanaal.

Het lichaam van de vrouw werd op 20 september gevonden in de Muidertrekvaart in Muiden. De vrouw was met touwen vastgebonden in een plastic opblaaszwembad. Volgens het OM heeft de man haar tussen 9 en 20 september gewurgd tijdens de seks. De Bussummer zou de vrouw daarna met tie-wraps hebben vastgebonden, haar lichaam in een plastic opblaasbadje hebben gewikkeld. Hij zou haar toen achterin zijn auto hebben vervoerd naar het kanaal en haar daar in het water hebben gedumpt, zo meldt het Bussums Nieuws.

Zelf met de dood bedreigd
De Bussumer ontkent de vrouw te hebben vermoord. Hij zit sinds november vast op verdenking van moord en het wegmaken van het stoffelijke overschot van de Naardense. De dagen voorafgaande aan het overlijden van Edita zou hij haar al met de dood hebben bedreigd.

Lees ook: Man (43) uit Bussum opgepakt voor dood in opblaaszwembad gevonden Edita

De man was niet aanwezig bij de zitting. Via zijn advocaat liet hij weten te worden bedreigd in de gevangenis en zich daarom niet veilig voelen om naar de rechtbank te komen. 

Veelpleger
Bedreiging lijkt terugkerend fenomeen in deze zaak want de man wordt ook verdacht van het bedreigen van een andere vrouw. Daarnaast wordt hij verdacht van het stelen van een laptop op een Hilversumse hockeyclub en het verkopen van een gestolen fiets. 

Op 17 mei gaat de strafzaak verder, waar er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komt over de DNA-sporen en opgenomen telefoongesprekken. Tot die tijd blijft de Bussummer vastzitten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!