Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

CDA Noord-Holland steunt de Grand Prix bij komst naar Zandvoort pas achteraf

1 maart 2019, 21.39 uur · Door Koen Bugter

Het CDA in Noord-Holland wil nog steeds geen geld uitgeven om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. Wel zijn ze van plan geld toe te zeggen als het private partijen lukt om de Grand Prix binnen te slepen. Fractievoorzitter en CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen wil alleen bijdragen als de Formule 1 eenmaal is gevestigd, maar niet in de aanloop ernaar toe.

Dat het CDA in de buidel wil tasten voor de Formule 1 is opmerkelijk, omdat de leden eerder zeiden geen euro uit te willen geven aan de autosport. Gedeputeerde Jaap Bond zei eerder tegen NH Nieuws: "Wij gaan als Provincie niet dit soort grote bedragen betalen. Dat is niet onze kerntaak. Wij gaan niet rechtstreeks miljoenen geven aan de organisatie om de Formule 1 hier naar toe te halen."

Wel of niet
Heijnen ziet de komst van de Formule 1 wel zitten. "Het lijkt ons fantastisch als de Grand Prix weer terugkomt naar Zandvoort. Zo'n fantastisch circuit met zo'n geweldige historie", vertelt hij. De onduidelijkheid groeit, want zijn ze nou wel of niet voor de komst? "We zijn voor de komst, maar de Provinciale begroting is beperkt. Maar we zien alsnog een rol voor de Provincie om mee te werken aan de kostenvoorziening van de bereikbaarheid van het circuit", licht hij toe. 

Lees ook: Ronkend debat over comeback Formule 1 in Zandvoort

Bond is dat met hem eens. "Wij zijn voor, als het lukt om dat private geld bij elkaar te krijgen en de Grand Prix hier naar toe te halen. Want dan zitten er ook voordelen in voor de provincie en dan moet je ondersteunen", zegt hij. 

Prins Bernhard
Over de exacte kosten van één race, lopen de meningen uiteen. Er wordt gesproken over een bedrag tussen de dertig en veertig miljoen euro. Eerder gaf circuit-eigenaar Prins Bernhard van Oranje aan dat hij hulp van de overheid wil om dit te realiseren. Bij de Provincie hoeft hij in ieder geval voorlopig niet aan te kloppen.

De deadline voor de begroting is op 31 maart. Het is nog niet duidelijk of die behaald gaat worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!