Ga naar Content
IJmond

Tata Steel verkoopt grond aan netbeheerder TenneT voor bouw transformatorstation

1 maart 2019, 20.14 uur · Aangepast 2 maart 2019, 12.25 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Tata Steel verkoopt een deel van zijn grond aan netbeheerder TenneT. Volgens de staalconcern zal TenneT er een hoogspanningsstation gaan realiseren, waar de stroom verwerkt wordt die afkomstig is van de windmolens op zee.

De windparken op zee moeten alleen nog wel gerealiseerd worden. Naar verwachting zullen ze elk 700 megawatt groot worden. Deze offshorelocaties zijn daarmee goed voor een opwekking van een dusdanige hoeveelheid stroom, die gelijk staat aan honderdduizenden huishoudens.

Lees ook: Tata Steel hervat werkzaamheden na vondst chroom-6

Het terrein dat TenneT kocht heeft een oppervlakte van dertien hectare. Het ligt ten oosten van het voormalige Centennial-festivalterrein. Op het terrein worden binnenkort de bomen gekapt, om ruimte te gaan maken voor de bouw. 

Lees ook: Bewoners Wijk aan Zee uiten zorgen over komst 'luid' transformatorstation

Inwoners van Wijk aan Zee maken zich al langer zorgen om plannen over het bouwen van het transformatorstation op het industrieterrein naast hun woonplaats. Het gaat dit keer niet om grafietregens of andere uitstoot van Tata, maar om geluid dat mogelijk geproduceerd gaat worden door TenneT.

Het nog te bouwen transformatorstation zal volgens bewoners zó veel bromtonen produceren, dat het het woonplezier van de Wijk aan Zeeërs zal verpesten. 

Bekijk hier de video die NH Nieuws eerder maakte over TenneT: 

Bewoners maken zich zorgen over bromtoon bij Tata Steel - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!