Ga naar Content

Buurtmobi voor ouderen in Kerkelanden van start: "Eindelijk weg uit dat kippenhok"

Na maandenlange voorbereiding is het vandaag eindelijk zover: de 'Buurtmobi' rijdt door de Hilversumse wijk Kerkelanden. Het elektrische busje is bedoeld voor korte ritjes in de buurt. Het is een uitkomst voor eenzame ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

In de Kerkelanden wonen veel ouderen in zorgcentra en flats. De afstand naar het winkelcentrum is voor velen net te ver om te lopen. "Door de Buurtmobi kunnen deze mensen er weer uit en deel uitmaken van de samenleving", vertelt mede-organisator Kitty van Mierlo aan NH Nieuws. "Eenzaamheid bestrijden begint bij het organiseren van de ontmoeting."

Het eerste ritje is voor wethouder Annette Wolthers en mevrouw Van Kempen. Beiden zijn zeer vereerd en blij met het initiatief. "Het is goed dat de mensen zelf even boodschappen kunnen doen in plaats van de hele dag in een kippenhokje te zitten", aldus Van Kempen tegen NH Nieuws.

Lees ook: Buurtshuttle moet eenzaamheid ouderen in Hilversumse wijk tegengaan

Het buurtinitiatief wordt volledig gedragen door vrijwilligers. De financiering is voor een groot deel afkomstig van lokale winkels en subsidie van de gemeente. Met het huidige aantal van 25 vrijwilligers en een gehuurd busje kan de Buurtmobi in ieder geval een half jaar proefdraaien.

De Buurtmobi rijdt voorlopig alleen nog op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. De prijs voor een ritje is 1,50 euro. Meer info over de Buurtmobi vind je hier.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!