Ga naar Content
Gooi

IJzeren staaf doorboort voorruit Hilversumse vriendinnen: "Kinderen hadden bijna geen moeder meer"

1 maart 2019, 14.32 uur · Aangepast 1 maart 2019, 15.03 uur
Door: · Foto: Sharina de Vries

Twee Hilversumse vriendinnen zijn gisteren op de A2 aan een gruwelijk ongeluk ontsnapt. Rijdend op de snelweg doorboorde een ijzeren staaf gistermiddag de voorruit van de auto waarin Sharina de Vries en Sanaz Djawanmardi zaten. "Onze kinderen hadden bijna zonder moeder gezeten."

De twee hebben vannacht geen oog dicht kunnen doen, vertellen ze telefonisch aan NH Nieuws. "Je gaat je beseffen dat het voorbij had kunnen zijn. Gisteren waren we alleen maar aan het huilen van de schrik", zo zegt Sanaz Djawanmardi. 

Ze gaat verder: "Weet je wat het ook is? We zijn ook allebei moeders. Ik heb twee kinderen, Sharina één. Gisteren had het klaar kunnen zijn."

Zwaarbeladen
De vriendinnen reden om 14.30 uur met 120 km per uur op de snelweg onder Utrecht. Ze kwamen van een afspraak in het zuiden van het land en reden naar huis toen ze werden ingehaald door een busje met een zwaarbeladen aanhangwagen. "Ik reed in het midden", herinnert Sharina zich.

"Toen zag ik dat er wat loskwam. Het stuiterde op de grond. Het stuiterde één keer omhoog, en daarna nog een keer. Het was echt drie seconden. Ik kon niet naar rechts of naar links. We deden allebei onze handen voor ons hoofd en ik liet het stuur los. Ik dacht: 'Hij gaat er nu ook in'. Je zag dat hij op het raam afkwam."

(Artikel gaat verder onder de tweet)

Godswonder
Door een godswonder vangt het dashboard de klap van de zware ijzeren staaf op. De staaf blijft in de voorruit van de auto vastzitten, vlak voor Sharina. Het lukt haar nog om de auto op de vluchtstrook te zetten. "Toen ik stilstond, na vijf seconden ofzo, begon ik echt te huilen", vertelt ze. "Van 'wow, wat is hier net gebeurd'?"

Het tweetal is in shock en durft niet uit te stappen. Ze zitten onder het glas. "Het zat zelfs in mijn mond", aldus Sharina. 

Engeltjes op schouder
Sanaz: "Je kunt zeggen dat het dashboard ons gered heeft, maar ik denk dat we gewoon engeltjes op onze schouders hebben gehad. Het is echt geluk. Ik heb dat ding daarna opgepakt en hij was gewoon loodzwaar. Hij had gewoon door de hele auto heen kunnen gaan."

De staaf kwam tot stilstand vlak voor Sharina. "Hij was anders in mijn linkerkant gekomen", vertelt ze. "Maar ik heb niet eens één schrammetje."

Aangifte
De vriendinnen zijn op zoek naar de eigenaar van het busje en roepen getuigen op zich te melden. "Hij heeft het misschien niet eens doorgehad", zegt Sharina. "Maar ik wil in ieder geval dat hij weet wat er is gebeurd."

De vriendinnen hopen dat iemand het kenteken heeft opgeschreven. Ze willen aangifte doen tegen de eigenaar van het busje.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!