Whatsapp

Noordkop & Texel

Treinreizigers staan het minst graag te wachten op station Den Helder Zuid

1 maart 2019, 11.30 uur · Aangepast 2 maart 2019, 16.21 uur

Je kan er geen koffie halen, als het regent is er weinig beschutting en het ligt een tikkeltje afgezonderd van de bewoonde wereld: volgens treinreizigers is het station van Den Helder Zuid het slechtste station van Nederland.

Slechts 23 procent van de beoordelaars gaf een rapportcijfer van een 7 of hoger en daarmee wordt duidelijk dat het niet al te best gesteld is met de voorzieningen en de veiligheid op het station.

Dat blijkt uit een groot enquête-onderzoek van de NS, waar ruim tachtigduizend reizigers aan mee hebben gedaan. Ruim driekwart van hen gaf veel andere Nederlandse stations wel een dikke voldoende. Vooral de stations die een 'facelift' ondergingen, zoals Utrecht Centraal en Arnhem Centraal, werden positief beoordeeld. 

De rest van Noord-Holland brengt het er ook beter vanaf dan Den Helder Zuid. Zo gaf meer dan tachtig procent van de ondervraagden onder andere Schiphol, Heiloo, Haarlem en Amsterdam Centraal een rapportcijfer boven de 7. 

Slechte cijfers
Onderaan de lijst bungelen Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Haarlem Spaarnwoude, Santpoort-Noord, Zaandam en Hoorn Kersenboogerd. Die stations doen het iets beter dan Den Helder Zuid, maar krijgen ook in slechts 35 tot 50 procent van de gevallen een 7 of hoger. 

Lees ook: Deze treinstations in de Noordkop krijgen binnenkort een metamorfose

De komende jaren wil de NS zo'n tweehonderd stations een upgrade geven. Zo moeten op meer spoorweghaltes toiletten en wachtkamers in huiskamersetting komen. Opvallend genoeg staan een aantal stations die het minst positief beoordeeld worden juist niet op de lijst om opgeknapt te worden, zoals Den Helder Zuid. Volgens de NS komt dat doordat daar geen stationsgebouw is. 

Benieuwd naar de beoordelingen? Check onderstaande kaart over hoe 'jouw' station(s) scoren: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp