Ga naar Content

Boer hoopt op groene verkiezingsuitslag met 'duidelijk beleid'

Een eigen windmolen heeft hij al, maar nu zijn zonnepanelen de volgende stap voor agrariër Rob Smit. Hij hoopt dat er na de Provinciale Statenverkiezingen een duidelijker beleid komt voor de duurzame initiatieven die hij op zijn eigen erf onderneemt.

Pal achter zijn huis draait de windmolen op volle toeren. "Deze staat er nu al drie jaar", vertelt hij. "Hier hebben wij voor gekozen vanwege het duurzaamheidsaspect en vanuit economisch oogpunt om er als ondernemer ook beter van te worden."

Lees ook: Duurzaamheid, milieu en vervoer belangrijkste provincie-onderwerpen voor burgers

Met die ondernemingsgeest is hij zich gaan oriënteren op zonnepanelen. Dat zou betekenen dat hij naast een eigen windmolen, ook een eigen zonnepanelenpark op zijn erf zal laten verrijzen. "Er moeten 1.400 panelen komen."

Duurzaam en economisch
Hij wil het dus graag, maar vindt het realiseren ervan niet eenvoudig. Hij hoopt na de Provinciale Statenverkiezingen meer duidelijkheid te krijgen. "Het is nog vaag wat het beleid gaat worden", legt hij zijn situatie uit. "Ik hoop dat het voor de agrarisch ondernemers positief wordt opgepakt en dat wij er ook in mee kunnen delen en aan bij kunnen dragen."

Het hebben van zonnepanelen is duurzaam, maar er hangt ook een economische kans voor de boer. Daarom hoopt hij dat er een duidelijk beleid komt, zodat hij met zijn plan aan de slag kan. "De agrarische opbrengsten zijn niet altijd denderend", geeft hij aan. "Wij hebben dus alles nodig om een rendabel bedrijf te krijgen en daar is dit een onderdeel van."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws