Ga naar Content

Jongeren bijgespijkerd over Provinciale Statenverkiezingen

Jongeren van het Mediacollege in Amsterdam gaan op 18 en 19 maart in debat met kandidaten voor de Provinciale Staten en waterschappen. Vandaag werden hun vragen verzameld en werd hun politieke kennis bijgespijkerd .

En dat is nodig, want voor veel jongeren zijn de provinciale verkiezingen een ver van hun bed-show. "Ik weet er helemaal niets van. Echt niet", vertelt een jongen van het college. "Ik weet alleen dat we kunnen stemmen", vult een meisje aan. "Dat is het eigenlijk."

Jongeren hebben het onderling niet vaak over de provinciale politiek, zo vertelt een ander: "Als er iets viral gaat praten heel veel mensen erover. Maar hier hebben niet veel mensen over gesproken."

Bijspijkeren
Tijdens de workshop is duidelijk gemaakt waar de Staten en de waterschappen voor staan. Maar nog belangrijker zijn de problemen die de jongeren ervaren, aldus debatleider Rogier Elshout: "Ze weten misschien niet precies hoe de Provinciale Staten werken, maar ze hebben wel een mening over dingen die hun aangaan. Of het nu over de gemeente of Europa gaat, over politieke onderwerpen hebben jongeren wel degelijk een mening."

De jongeren van het Mediacollege gaan op 18 en 19 maart in debat met de kandidaten. Die debatten worden uitgezonden op NH Nieuws en AT5. Op 18 maart wordt er gedebatteerd in het Mediacollege Amsterdam, op 19 maart op het Mediacollege Hilversum.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws