Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Den Helder biedt tienduizenden euro's aan Rob Scholte om nieuwe rechtszaak te voorkomen

28 februari 2019, 08.52 uur · Foto: LOS Den Helder / Ronald Boutkan

De gemeente Den Helder heeft kunstenaar Rob Scholte een bedrag van 'enkele tienduizenden euro's' geboden om een nieuwe rechtszaak te voorkomen en zo een hoge schadeclaim af te wenden.

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters verteld tegen het Noordhollands Dagblad. Een maand geleden oordeelde de rechtbank in Alkmaar dat de gemeente de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van een voormalig postkantoor eind 2017 niet had mogen afbreken. 

Lees ook: Den Helder in hoger beroep tegen uitspraak atelier Scholte

Gisteren kondigde Den Helder aan dat ze het niet met deze uitspraak eens zijn en in hoger beroep gaan. De gemeente is van mening dat de rechtbank zich voor de uitspraak heeft gebaseerd op 'een aantal onjuiste uitgangspunten'. 

Schadeclaim afwenden
Ook gaat de gemeente om de tafel met de advocaten van Scholte, in de hoop dat er geen nieuwe rechtszaak komt en Den Helder geen aangekondigde schadeclaim aan hun broek krijgt. Als de kunstenaar daar gehoor aan geeft, krijgt hij een geldbedrag als compensatie. 

Volgende week woensdag komen de beide partijen voor de kantonrechter.

Lees ook: Gesprek atelier Scholte te vroeg afgebroken

Het museum en atelier van Scholte, het voormalige postkantoor, werd vorig jaar april ontruimd. Dit gebeurde omdat de kunstenaar geen gehoor gaf aan de oproep om te vertrekken. Hij vond dat eerst de bodemprocedure in de zaak moest worden afgewacht. Hij schreef zelfs een open brief aan premier Mark Rutte om zijn zaak te bepleiten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!