Ga naar Content

Grote schade aan winkels en woningen bij mislukte plofkraak in Amsterdam

Twee mannen hebben vannacht geprobeerd om een plofkraak te plegen aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Daarbij gebruikten zij meerdere explosieven, waardoor er veel schade is ontstaan aan omliggende woningen en winkels.

Even voor 03.00 uur vannacht kwam de melding van een explosie binnen bij de politie. Agenten troffen op de plek des onheils een zwaarbeschadigde geldautomaat aan. De politie denkt dat de twee daders er op een scooter vandoor zijn gegaan, zonder buit. 

Lees ook: Plofkraak Amsterdam maakt indruk op omwonenden: "Het is echt oorlogstuig"

Van meerdere winkelpanden en woningen aan de straat zijn de ruiten beschadigd door de explosie. Daarom is het gebied ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het onderzoek op de locatie inmiddels afgerond. De politie is nu ter plekke bezig met een sporenonderzoek.

Glasscherven
Bewoners wordt voorlopig gevraagd om binnen te blijven. Ook adviseert de politie alert te zijn in huis op mogelijke glasscherven. 

Lees ook: Opnieuw plofkraak in Amsterdam: zevende in twee maanden tijd

Amsterdam wordt de laatste paar maanden veelvuldig opgeschrikt door plofkraken. In korte tijd zijn er al zo'n tien geweest in de stad. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!