Ga naar Content

Amerikaanse bowlingdroom komt uit voor Denise uit Julianadorp: "Dit is wat je wil"

Bowlingtalent Denise Blankenzee (18) ziet haar grote droom werkelijkheid worden. Vanaf komende zomer mag ze met een Amerikaanse studiebeurs gaan bowlen en studeren in Houston. Ze wordt lid van universiteitsteam The Bearkats. Een unieke kans die haar carrière een boost kan geven.

Blankenzee heeft al een prijzenkast vol bekers en medailles. Ze werd driemaal Nederlands jeugdkampioen, won meerdere prijzen op het EK en zit bij de Nederlandse selectie. Dat smaakt naar meer: "Het is wel een spannende stap, moet ik zeggen. Ik ben er natuurlijk helemaal alleen. Maar ze zeggen dat ik goed word opgevangen. Het is gewoon fantastisch. Dit wil je als sporter."

Lees ook: Denise (16) uit Julianadorp wint het EK bowlen bij de jeugd in Helsinki

Tweelingzus
De trip naar Houston is niet voor maar eventjes. Denise is de komende vier jaar onderdeel van the Bearkats. En dat was toch wel even iets om over na te denken. "Belangrijk onderdeel van mijn besluit geweest. Ik heb een tweelingzus. Zij is mijn alles en haar ga ik het meeste missen. Maar als ik deze kans niet pak..."

Lees ook: Harley uit Purmerend en Denise uit Julianadorp pakken winst op NK Bowlen Jeugd

Houston was overigens niet de enige die achter de Julianadorpse aanzat. "Niet om arrogant te klinken, maar er waren er meer." Het is The Bearkats geworden, omdat het goed klikte met de coach. "Ik ben een gevoelsmens en dit voelde goed."

De VS is hét bowlingland bij uitstek. De vier jaar studie International Business in combinatie met heel veel bowlen is een unieke kans voor haar carrière. "Hier moet ik steeds uitleggen wat ik doe en wat het is. Daar wordt het veel meer gewaardeerd, zo heb ik het idee. Dat is super."

The Bearkats kondigden het nieuws zelf ook groot aan. In Houston weten ze dus al dat Denise uit Julianadorp er aan komt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: gobearkats.com