Ga naar Content

Vrouw (76) noodgedwongen in verzorgingstehuis na brute woningoverval

Een vrouw van 76 jaar oud is noodgedwongen opgenomen in een verzorgingstehuis nadat ze slachtoffer werd van een brute woningoverval. Hierdoor raakte ze dusdanig gewond, dat ze niet langer thuis kan wonen.

De vrouw zat op 30 januari nietsvermoedend thuis in haar appartement aan de Langswater in Amsterdam-Osdorp toen plots twee mannen aanklopten op de voordeur. De vrouw verwachtte een thuiszorgmedewerker en deed de deur open, toen de het tweetal naar binnenstormde en haar hardhandig naar de grond werkte.

De mannen doorzochten de hele woning. Uiteindelijk gingen de overvallers er alleen met de portemonnee van de vrouw er vandoor. Een kleine buit voor de overvallers, maar het slachtoffer is voor het leven getekend. Het is namelijk nog maar de vraag of ze ooit kan terugkeren naar haar vertrouwde woning.

Groot trauma
"Ze is zo gewond geraakt dat ze op dit moment niet zelfstandig kan wonen", vertelt Marijke Stor van de politie bij Bureau NH. "Ze is daarnaast ook ontzettend angstig. Het is heel heftig om zoiets mee te moeten maken. En daarom willen we heel graag weten wie haar dit heeft aangedaan."

De overvallers, vlak voordat ze het appartement binnengaan.

Tips?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000.

Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.