Ga naar Content

Politie over straatroof: 'Deze jongens moeten zo snel mogelijk van de straat'

De politie wil dat twee jongens die verantwoordelijk zijn voor een brutale straatroof op een 25-jarige vrouw in Zaandam zo snel mogelijk achter de tralies verdwijnen. Dat zegt politiewoordvoerder Roderick de Veen in het NH Nieuws-programma Bureau NH.

De jongens reden op 26 november vorig jaar rond 16.00 uur op een scooter door het centrum van Zaandam, toen zij in de Vinkestraat de vrouw zagen fietsen. Een van de jongens pakte vervolgens de tas van de vrouw uit haar fietsmand. Hierna werd het slachtoffer van haar fiets getrapt en op de straatstenen achtergelaten.

'Verschrikkelijk'
Direct daarna gaan de jongens er snel in een onbekende richting vandoor. "Het is echt verschrikkelijk. Je moet je voorstellen: je wordt beroofd en vervolgens nog een keertje nagetrapt", vertelt De Veen. "Dat is echt ontzettend brutaal. Het is ons alles aan gelegen om deze jongens zo snel mogelijk van de straat te halen."

De politie krijgt graag tips over de brutale straatroof. Wie de jongens (klik hier voor het signalement) herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Tips?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000.

Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.